Bűnbánati fohászok

2020. ápr | bűnbánat, imádság

Tökéletes bánat ima

Én Uram és Istenem! Szívem mélyéből bánom és fájlalom minden bűnömet egytől-egyig, mert megérdemeltem, hogy Te, igazságos Bíróm, ideig és örökké büntess miattuk; mert Irántad, legnagyobb Jótevőm iránt rút hálátlanságot követtem el általuk, de legkivált azért, mert velük Téged, legfőbb és minden szeretetre legméltóbb Istenemet bántottalak meg. Erős, elszánt a föltételem, hogy megjavítom életemet és többé nem vétkezem. Én Jézusom, szent véredre kérlek, adj hozzá erőt és kegyelmet Amen.

forrás: von den Driesch János: A mennyorszag aranykulcsa

Ha bűnbe estünk

Mennyei Atyám, most buktam el, most vétkeztem. Bocsáss meg nekem! Nagyon sajnálom amit elkövettem. Engesztelésül és hogy megtisztuljak, felajánlom Neked Jézus Krisztus szenvedését és Vérét. Amen.

(Ó, ha tudnánk mily nagy érdeme van Krisztus érdemei felajánlásának!)

Szent Sebek fohász

Jézusom, Szent Sebeid érdemei által bocsáss meg nekünk és könyörülj (meg) rajtunk!

Jézus-ima

Uram, Jézus Krisztus, élő Isten Fia, könyörülj rajtam bűnösön!

Bűnbánati fohász

Jézusom, mindenek fölött szeretlek! Irántad való szeretetből bánom minden bűnömet. Bánom az egész világ bűneit! Ó irgalmas Szeretet! Szeplőtelen Szívű Édesanyánkkal egyesülve kérek Tőled bocsánatot a magam- és embertestvéreim-, egészen a világ végéig elkövetett bűneiért. Édes Jézusom! A Te Szent Sebeid érdemeivel egyesítve felajánlom életemet az Örök Atyának, a fájdalmas Szűzanya szándékai szerint. Szűz Mária, Világ Királynője! Az emberiség Közbenjárója! Megmentőnk és reményünk, könyörögj érettünk!

Életfelajánlás füzetből

 

„Aki gyakran gondol a pokolra, nem jut oda, mert a kísértések alatt a reá való emlékezés megtartja őt a kötelesség határai közt.”

— Shouppe Ferenc S.J.: A pokol

Címkék