Menetközben – rózsafüzér

2020. szept | elmélkedés

Az idő véges!

Óriási lehetősége van minden földön élő embernek. Van ideje, amivel gazdálkodhat! Lehet érdemeket gyűjteni, növekedni erényekben, és lelkeket menteni! Miután lejár a kiszabott idő és az Igazságos Bíró elé kell állnunk mindez a lehetőség megszűnik! Tehát mindenki jól fontolja meg mihez kezd a drága idővel! Értékét az örökkévalóságból tudjuk csak igazán megbecsülni!

 Elmélkedés a halál órájáról és az idő végességéről

Szüntelen imádkozzatok! (1 Tessz 5,17)

Szentírásban több helyen találunk felszólítást a szüntelen imára. Hogyan lehet szüntelenül imádkozni? Erre az egyik válaszom az, hogy a cselekedeteid felajánlása Istennek, imádsággá változtatja a munkádat, tehát tudatában kell hogy legyél: szüntelen Isten tekintete előtt vagy! Mindent így kell végbevinni! Ehhez azonban gyakorlatokra van szükség, mint a maratonfutó sportolónak, mert nem megy ez olyan egyszerűen.

Rózsafüzér!

Korunkban a rózsafüzér imádságnak új erőt adott a Szeplőtelen Szűz (A Fatimai üzenet felhívásai), továbbá a Szeretetláng fohásszal még inkább különös ereje van! Csodálatos imádság, melyet nagyszüleink, dédanyáink, dédapáink sokat imádkoztak! A leghasznosabb és leghatékonyabb imádság, katolikusoknak kötelezően ajánlott!

És ha nincs időm?

Arra van ideje az embernek amit fontosnak tart! Azonban mivel töltöd az idődet munkába menet és onnan jövet, postán, vagy rendelőben való várakozás során, ebédre menet és onnan jövet? Rengeteg lehetőségünk van imádkozni! Ha legalább fél órát kell utazol a munkába már 1 egész rózsafüzért el tudsz imádkozni! Többet ér mint egy láda arany!

Tegyél jót! Imádkozz valakiért!

Egy-egy tizedet külön szándékokra fel tudunk ajánlani. Pl. a tisztítótűzben szenvedő lelkekért. Ők nem tudnak segíteni magukon, de mi igen!

Rózsafüzér társulati tagként minden nap egy meghatározott tizedet kell mondani és így a többi tag imáiban is részesülünk. Ezt is lehet útközben mondani. ( nálunk is lehet jelentkezni rózsafüzér társulatba )

3 Ave Maria

Külön áhítatgyakolat a 3 Üdvözlégy Mária, melyhez szintén csodálatos ígértek vannak kötve. Akár a csodás érem fohászához, akár a zöld skapuláré fohászához kapcsolva erőteljes kegyelmeket tudunk vele kieszközölni.

Röpimák!

Ezeket is érdemes imádkozni, főleg mert részleges búcsúkat nyerhet velük az ember, amit a tisztítótűzben szenvedőkért lehet felajánlani, vagy saját magunkért. Továbbá kegyelemben megtartó ereje van!

Példaként:

  • Mária édes Szíve, légy az én menedékem!
  • Ave Maria! Éljen a világ Királynője!
  • Uram, Jézus Krisztus, Isten Fia, könyörülj rajtam, bűnösön.
  • Jézusom, irgalom!
  • Jézusom kezedbe ajánlom lelkemet!

Induljon jól a napod!

Mire beérsz a munkahelyedre, már lehet hogy kiszabadítottál 10 lelket a tisztítótűzből, megtért egy bűnös lélek, valaki nem követett el egy súlyos bűnt, örömet okoztál Jézusnak és Máriának! És „csak” sétáltál és imádkozál! Még ha egész nap semmi sem sikerül, már ez óriási siker, és sohasem kell csüggednünk! Ez az ingyenes lehetőség mindig rendelkezésedre áll, bárhol vagy, akár betegen is ágyban fekve! Többet ér mint aggódva híreket „zabálni” és frusztrálni magunkat a jövő miatt! Ez a jövő, az egész örökkévalóság (azok számára akik Krisztusban hunytak el) egy vég nélküli imádság Istenben! Készüljünk rá!

„Minden tettét a gyakorlatias hit éltesse! Jézusba és szeretetébe vetett bizalma késztesse, hogy nagylelkűen vállaljon mindent, amit öntől kér! Minden reggel, amikor felébred, mondja Kedvesének: „Jézusom, íme, itt vagyok, hogy teljesítsem akaratodat; mit kívánsz, mit tegyek ma, hogy kedvedben járjak?”

— Kézirat a Purgatóriumról

Címkék