Szent Charbel és a tisztítótűzben szenvedő lelkek

2021. febr | tisztítótűz

Szent Charbel

Egy alkalommal Charbel atya rengetegszer keresztet vetett magára… Az egyik testvér megkérdezte tőle:

– Mesterem Charbel atya! Szokásával ellentétben miért sokszorozza meg ma ennyire a keresztvetést? Talán valami nagy haszna van, ha ezt csinálja?

Charbel atya örömteli arccal válaszolt neki:

– Ma péntek van, a halottak napja. A kereszt jele az irgalmasság nagy kincse, melyet a tisztítótűzben szenvedő lelkek enyhülésére tudunk felajánlani, pl. azokért, akikre már nem emlékszik senki. Ahányszor a kegyelem állapotában, hittel vetsz keresztet magadra, vagy belépsz a templomba, s keresztet vetve a fejedet szenteltvízzel érinted, akkor is búcsút nyersz.

E búcsúkat felajánlva egy vagy több tisztítótűzben szenvedő lélek nyugodalmáért, nagyon meg tudod könnyíteni gyötrelmeiket. És talán fáradságodba kerül? Egyáltalán nem!

A gazda, aki arca verítékével öntözi a földet, egy egész évet vár, hogy begyűjthesse munkája gyümölcsét. De fáradozása után nagy lesz az öröme, a bőséges termésben.

Az is gyümölcsöző, ha a Szüzet szólítja naponta százszor is: „Ó Mária!” s ím, ezzel búcsút nyerhet minden fáradság és bajlódás nélkül, amellett, hogy megszakítás nélkül tudja a munkáját végezni. Így nagy érdemeket szerez magának is azzal, hogy tisztítótűzben lévő lelkek nyugalmát biztosítja, s megrövidítheti szenvedésük idejét.

Hatalmas Mária neve, s védőbástya minden sátáni kísértés ellen. Ha az ember hozzászoktatja magát a keresztvetésekhez, és Szűz Máriát is rendszeresen segítségül hívja, akkor minden kísértést legyőzhet.

A keresztvetés a démonok elűzésének egyik eszköze, Szűz Mária nevének pedig teljhatalma van felettük azzal, hogy a romlás mélyébe taszítja a gonosz lelkeket.

Ha hallgatni akarsz rám testvér, akkor végezz áhítatgyakorlatot a tisztítótűzben lévő lelkekért. Hiszen ebben Istennek adod át magad, a Szentírás is ezt tanítja: „Aki a szegényeknek ad, Istennek ad! Ki hagyná, hogy elvesszen az Ő nevében adott egyetlen pohár friss vízért a megígért jutalma? Milyen nagy lesz a jutalmad, ha imádkozol egy tisztítótűzben szenvedő lélekért, hiszen e léleknek szüksége van arra, hogy megrövidüljön a tisztítótűzben eltöltött ideje.

Forrás: Szent Charbel, a teljesség zarándoka 101-102. oldal (Új Ember)

„Mindig tartsa rajta lelki szemeit, hogy legapróbb kívánságát is kitalálja. Jézusnak. Előzze meg, hogy örömet szerezzen neki.”

— Kézirat a Purgatóriumról

Címkék