Miért böjtölj hétfőnként? – Szeretetláng

2021. júl | böjt, engesztelés

hétfői böjt

Szeretetláng lelki naplóból (1980. augusztus 15.):

Az Úr Jézus s a Szűzanya felváltva szóltak hozzám. A Szűzanya szava határozott, de szerető eréllyel hangzott lelkemben. Azt kérte, hogy a papság, az Istennek szentelt személyek (szerzetesek, szerzetesnők) és a világi hívek az egész világon, ha módjuk van rá, tartsanak hétfői napon böjtöt kenyéren és vízen.

(Természetesen feltétel, hogy a böjtölő a megszentelő kegyelem állapotában legyen a kegyelmek elnyeréséhez. – szerk.)

Erre vonatkozó kegyelmi ígéretek a naplóból:

1. papi lélek kiszabadítása: Aki a hétfői napot megtartja szigorú böjttel, az minden alkalommal egy papi lelket szabadít ki a szenvedés helyéről. (1962. április 10.)

2. böjtölő purgatóriumi szabadulásának ideje: Aki ezt a böjtöt megtartja az elhunyt papi lelkekért az halálának nyolcada alatt abban a kegyelemben részesül hogy kiszabadul a tisztítótűzből. (1962. április 10.)

3. papi lélek kiszabadítása óránként: „Mivel látom nagy elhatározásodat, melyet még az ünnep sem tart távol tőled, azért Én is örömet szerzek neked: a tisztítóhelyen szenvedő papi lelkek közül ma éjféltől minden órában kiszabadul egy lélek. (1964. május 18 – Pünkösdhétfő)

4. szentáldozáskor tömeges* lélekszabadítás:

A Szűzanya közlése szó szerint:
„A papok, ha a hétfői böjtöt megtartják, minden szentmiséjükben, amit azon a héten bemutatnak, az átváltoztatás pillanatában tömegesen* szabadítják ki a lelkeket a tisztítóhelyről! Az Istennek szentelt személyek és a világiak, akik a hétfői böjtöt megtartják, azon a héten minden szentáldozásukkor az Úr Szent Testének vétele pillanatában tömegesen* szabadítják ki a lelkeket a tisztítóhelyről!”
Szűzanya: „Aki a böjtöt rendszeresen megtartja, annak elegendő este hat óráig megtartania! Egy öt-tizedes rózsafüzért imádkozzon el, ebben az esetben a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért még azon a napon!” 1980. aug. 15.; 1981. február 2. IV/28
(E. megkérdezte később: „Mit jelent: ‘tömegesen’? – Ezret? Egymillió lelket?”- Jézus: „Többet!” – E.: „Mégis mennyit?” – Jézus: „Emberi számokkal ki nem fejezhetően sok lelket!”)

  5. elhunyt papi lélek kiszabadítása:  (másik helyen Jézus így szól:)  „Az Általam kért szigorú böjt megtartása által a szenvedő papi lelkek a haláluk utáni nyolcad alatt kiszabadulnak a tisztítótűzből. És bárki ezt a szigorú böjtöt megtartja, elnyeri a kegyelmet a szenvedő lelkekért.” A szigorú böjt megtartása: egy napon át csak kenyeret és vizet szabad fogyasztani.” (1962. szeptember 28. – I/115).

***

A böjtre vonatkozó néhány tanács, a Szűzanya erre vonatkozó közlései alapján:

  • Ne koplaljunk, hanem bőségesen együnk kenyeret és igyunk vizet. A kenyeret megsózhatjuk, de fogyaszthatunk pl. pászkát is.
  • Vitaminokat, gyógyszereket és az állapotunkhoz nélkülözhetetlen dolgokat magunkhoz vehetjük, de nem élvezeti cikként.
  • Aki a böjtöt rendszeresen megtartja, annak elegendő este hat óráig megtartania! Egy öt-tizedes rózsafüzért imádkozzon el, ebben az esetben a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért még azon a napon!”

 

„Az alázatos, önmegtagadó élet kívánatosabb és sokkal biztosabb.”

— Kézirat a Purgatóriumról

Címkék