Szent Gertrúd imája a tisztítótűzben szenvedő lelkekért

2021. márc | imádság

Örök Atya, felajánlom Neked a Te isteni Fiad, Jézus legdrágább Vérét, egyesítve az összes szentmisével amit a mai napon a világon bemutatnak, minden lélekért a tisztítótűzben, minden bűnösért. a bűnösökért az egyetemes Egyházban, otthonomban és családomban. Ámen. (St. Gertrud)
(A hagyomány szerint Urunk megígérte. hogy minden alkalommal, amikor odaadóan elmondják 1000 lélek szabadul ki a tisztítótűzből)

forrás: https://www.catholiccompany.com/magazine/prayer-holy-souls-purgatory-st-gertrude-5921

Szent Fausztina nővér naplójából:

1783 + Miután elmerültem az imában, s egyesültem az összes szentmisével, melyeket az egész világon bemutatnak, ebben a percben könyörögtem az Úrhoz, hogy ezen szentmisék révén irgalmazzon a világnak, főleg a szegény bűnösöknek, akik épp most haldokolnak. Abban a pillanatban meghallottam lelkemben Isten válaszát. Ezer lélek (132) nyert kegyelmet imám közbenjárásával, melyet Istenhez intéztem. Nem tudjuk, hány lelket kell megmentenünk ima és áldozat által. Ezért állandóan kell imádkoznunk a bűnösökért.

„Ne tedd le kezedből a rózsafüzért, és imádj engem az Oltáriszentségben! Ha a sátán támadásának közeledtét érzed, ha sötétség borít el, és nyomást érzel a lelkedben, azonnal imádkozd el az »Oltalmad alá futunk« kezdetű imát, az ugyanis ördögűzés.”

— Jézus szavai Alicja Lenczewska-nak

Címkék